מגזין צרבת https://tzarevt.co.il/ המגזין שיעשה לכם סדר בכל מה שקשור לצרבת Wed, 17 May 2023 13:26:34 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://tzarevt.co.il/wp-content/uploads/2022/06/צרבת-1-150x150.png מגזין צרבת https://tzarevt.co.il/ 32 32 צרבת עוצמתית? – בעזרת דיקור סיני לצרבת, תהנו מחיים איכותיים יותר. https://tzarevt.co.il/%d7%a6%d7%a8%d7%91%d7%aa-%d7%a2%d7%95%d7%a6%d7%9e%d7%aa%d7%99%d7%aa-%d7%91%d7%90%d7%9e%d7%a6%d7%a2%d7%95%d7%aa-%d7%93%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%a8-%d7%a1%d7%99%d7%a0%d7%99-%d7%aa%d7%94%d7%a0/ Sun, 07 May 2023 07:48:00 +0000 https://tzarevt.co.il/?p=231 טיפה רקע על צרבת – בקצרה. צרבת נגרמת כאשר תכולת הקיבה הכוללת מיצי עיכול חומציים עולה לוושט. תופעה זו מתאפשרת כאשר השריר-שסתום ששוכן בין הקיבה לוושט, ויעודו הוא למנוע זליגת תכולת הקיבה לוושט, מתרשל בתפקידו. מיצי העיכול החומציים צורבים את רירית הוושט ופוגעים בה. ואז אנחנו חווים את תסמיני הצרבת הכוללים: תחושת שריפה בחזה ובגרון, […]

הפוסט צרבת עוצמתית? – בעזרת דיקור סיני לצרבת, תהנו מחיים איכותיים יותר. הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
טיפה רקע על צרבת – בקצרה.

צרבת נגרמת כאשר תכולת הקיבה הכוללת מיצי עיכול חומציים עולה לוושט. תופעה זו מתאפשרת כאשר השריר-שסתום ששוכן בין הקיבה לוושט, ויעודו הוא למנוע זליגת תכולת הקיבה לוושט, מתרשל בתפקידו.

מיצי העיכול החומציים צורבים את רירית הוושט ופוגעים בה. ואז אנחנו חווים את תסמיני הצרבת הכוללים: תחושת שריפה בחזה ובגרון, טעם מר בפה, צרידות, שיעולים, כאבים ועוד.

צרבת חמורה נובעת בדרך כלל בעקבות הרגלי תזונה לקויים, שגורמים לקיבה לייצר עודף חומצות. ולכן הפגיעה ברירית הוושט הופכת לקשה, משמעותית וכואבת יותר.

צרבת אמנם לא נחשבת לבעיה בריאותית מסוכנת. אבל חשוב לדעת שצרבת כרונית שלא מטופלת, יכולה לגרום לסיבוכים ובעיות חמורות בוושט, כשהחמורה ביניהן הוא סרטן הוושט.

יש הרבה דרכים לטפל בצרבת, אבל יותר ויותר אנשים מעדיפים את הדיקור הסיני לטיפול בצרבת שלהם.

 

מה היתרון של דיקור סיני לצרבת על פני התרופות הקונבנציונליות?

אין חולק על כך שהתרופות הקונבנציונליות לצרבת הן יעילות מאוד. אבל יחד עם זאת, כמו רוב התרופות הן טומנות בחובן תופעות לוואי מסוימות שעשויות להופיע אצל מי שצורך אותן. מומחים אף טוענים ששימוש בתרופות המקובלות לטיפול בצרבת לאורך שנים רבות, עשוי לגרום לפגיעה כזו או אחרת במערכת העיכול.

ופה היתרון הגדול של דיקור הסיני לצרבת. הטיפול בצרבת באמצעות דיקור סיני הוא טבעי לחלוטין, נטול תופעות לוואי, ולא פוגע במערכת העיכול. זו הסיבה שיותר ויותר אנשים במדינות המערב מעדיפים את הטיפול הסיני העתיק והמוכח, על פני הטיפול התרופתי.

 

כיצד פועל דיקור סיני לצרבת?

דיקור סיני היא טכניקת רפואה סינית מסורתית לטיפול במצבים רבים ושונים, כולל צרבת. בעבר שימש הדיקור רק בסין, אך היום הדיקור הסיני הפך לטיפול מקובל ופופולארי מאוד בכל מדינות המערב. גם אצלנו בישראל, כל קופות החולים מכירים בדיקור סיני כשיטת טיפול מעולה לשלל בעיות, ובפרט לצרבת.

דיקור סיני מבוסס על הרעיון שיש מרידיאנים (מעין מסלולים או כבישים) בגוף. המרידיאנים הללו נושאים אנרגיה, או איך שהסינים מכנים את זה "צ'י" לכל חלקי הגוף. כאשר ערוצים אלה חסומים, עשויים לחוות כאב באותו אתר אליו האנרגיות לא מצליחות להגיע. הסינים מאמינים כי דיקור סיני משחרר את חסימת הערוצים הללו ומחזיר את האיזון לגוף על ידי החדרת מחטים דקות בנקודות ספציפיות בגוף.

על מנת שדיקור סיני יטפל ביעילות בצרבת, הוא חייב להיעשות באזורים ספציפיים ברגל, בחזה, בשורש כף היד ועוד, המתכתבים עם מערכת העיכול ומטפלים ספציפית בבעיית הצרבת.

הדיקור הסיני יחזק את אותו שריר-שסתום שמצוי בין הוושט לקיבה, וכך יימנע המשך כניסת תכולת הקיבה לוושט, מה שיעצור את הצרבות.

 

כמה זמן לוקח לדיקור הסיני לצרבת לעבוד, והאם זה כואב?

תחילה יבקש המטפל לשמוע מהמטופל על הצרבות מהן הוא סובל. המטרה היא להבין את רוחב ועוצמת הבעיה. כמו כן יבקש המטפל להבין יותר על הרגלי התזונה ואורחות חייו של המטופל, כדי להבין מה הם הגורמים לצרבות שלו.

לאחר שהמטפל ישלים את האבחון שלו, הוא יכין תוכנית פעולה מותאמת אישית כיצד לטפל בבעיה. כמות הטיפולים הדרושה תשתנה ממקרה למקרה, בהתאם לחומרת הבעיה. כל טיפול ימשך כחצי שעה פחות או יותר, בטיפול אצל ילדים הטיפול לא יעלה בדרך כלל על רבע שעה.

על אף שהטיפול כרוך בנעיצת מחטים בגוף, זה לא גורם לכאב (מלבד תחושת דקירה קלה לפעמים) המחטים דקות ונקיות מאוד, ולכן הן לא גורמות לכאב.

 

האם ניתן לטפל בצרבות בעת ההיריון בדיקור סיני לצרבת?

כידוע בתקופת ההיריון סובלות נשים יותר מצרבות, ביחס לשאר האוכלוסייה. ודיקור סיני בצרבת הוא טיפול בהחלט בטוח ויעיל גם לנשים הריוניות.

דיקור סיני בזמן ההיריון לא יעזור לנשים רק לצרבות אלא לעוד שלל בעיות איתן הן מתמודדות בתקופת ההיריון. כך שזה לא רק אפשרי, אלא אפילו מומלץ.

אז אם אתם מתמודדים עם צרבות קשות, תשימו לזה סוף אחת ולתמיד, באמצעות דיקור סיני לצרבת.

 

לסיכום:

  • דיקור סיני לצרבת הוא טיפול מאוד יעיל ואפקטיבי לצרבת.
  • בניגוד לתרופות הקונבנציונאליות, הטיפול בדיקור סיני הוא נטול תופעות לוואי, ולא גורם לנזקים למערכת העיכול.
  • הטיפול מומלץ לכל אחד בכל גיל, וזה כולל גם נשים הריוניות שמתמודדות עם צרבות קשות.

הפוסט צרבת עוצמתית? – בעזרת דיקור סיני לצרבת, תהנו מחיים איכותיים יותר. הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
המדריך המלא על כדור רני (rennie) לצרבת. https://tzarevt.co.il/%d7%94%d7%9e%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%94%d7%9e%d7%9c%d7%90-%d7%a2%d7%9c-%d7%9b%d7%93%d7%95%d7%a8-%d7%a8%d7%a0%d7%99-rennie-%d7%9c%d7%a6%d7%a8%d7%91%d7%aa/ Sun, 07 May 2023 07:44:00 +0000 https://tzarevt.co.il/?p=281 קצת רקע כללי על צרבת. צרבת היא תופעה מוכרת בנוף האנושי כבר שנים רבות. אבל היא רק הלכה ונעשתה נפוצה יותר ויותר בעשרות השנים האחרונות. הסיבה לכך היא כמובן תרבות השפע בעידן המודרני, שמעודדת תזונה לא מאוזנת על גבול המופרזת. צרבת עשויה לנבוע ממגוון סיבות נוספות כגון: הריון, השמנת יתר, אלכוהול, העדר פעילות גופנית מספקת […]

הפוסט המדריך המלא על כדור רני (rennie) לצרבת. הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
קצת רקע כללי על צרבת.

צרבת היא תופעה מוכרת בנוף האנושי כבר שנים רבות. אבל היא רק הלכה ונעשתה נפוצה יותר ויותר בעשרות השנים האחרונות. הסיבה לכך היא כמובן תרבות השפע בעידן המודרני, שמעודדת תזונה לא מאוזנת על גבול המופרזת.

צרבת עשויה לנבוע ממגוון סיבות נוספות כגון: הריון, השמנת יתר, אלכוהול, העדר פעילות גופנית מספקת ועוד.

הקיבה מפרישה לתוך עצמה מיצים חומציים מאוד, שתפקידם לעזור בעיכול המזון. רירית מיוחדת שמצפה את הקיבה מבפנים, מונעת מהמיצים החומציים לפגוע בקיבה ולצרוב אותה. במפגש בין הקיבה לוושט יש שסתום עשוי שרירים, שתפקידו למנוע זליגת מיצים חומציים מהקיבה לוושט. וזאת מכיוון שרירית הוושט, בניגוד לזו של הקיבה לא חסינה לאותם מיצים חומציים מהקיבה. ובכל מפגש בין המיצים לוושט, נוצרות צרבות.

צרבות שאנו חווים מתרחשות כאשר יש זליגה של מיצי עיכול מהקיבה לוושט. זה קורה בדרך כלל כאשר יש יצור עודף של מיצי עיכול בקיבה, או כאשר השסתום נדחף מאיזו שהיא סיבה, או שהוא חלש ורפוי מידי.

כדורים ותרופות הם לא שיטת טיפול לצרבות לאורך זמן. הם נועדים בעיקר למתן מענה מהיר ומיידי לצרבות קיימות.

לטווח הארוך רצוי לאמץ תזונה נכונה, ואף להתייעץ עם הרופא או מטפל אלטרנטיבי על דרכי התמודדות נכונות עם צרבות.

 

מהי תרופת רני / rennie לצרבות, וכיצד היא פועלת?

תרופת רני לצרבת, היא תרופה ידידותית ונגישה מאוד מכמה סיבות:

  1. היא לא מצריכה מרשם רופא, כך שכל מי שנתקל בהתקף צרבות פתאומי, יוכל להסתייע בה במהירות.
  2. התרופה נפוצה מאוד, וניתן להשיג אותה בכל בית מרקחת.
  3. התרופה משווקת בצורת טבליות שנועדות ללעיסה או למציצה, ואת הטבליות האלה ניתן להשיג ב2 טעמים פופולאריים ואהובים, מנטה ותפוז.

המטרה של תרופת רני, היא ליצור התנגדות לחומציות הגבוהה מידי בקיבה, ולהשיב את רמות החומציות לאיזונן האידיאלי.

הרכיבים הפעילים של התרופה שהם, מגנזיום קרבונט וסידן קרבונט, הם חומרים נוגדי חומצה במהותם. בכל פעם שנפגיש אותם עם חומצתיות, יהיה מאבק בינם לבין החומצה, כאשר בסופו של דבר ידם תהיה על העליונה והחומצה תדוכא. ולכן כאשר הם באים במגע עם חומצות הקיבה הגבוהות, הם מפרקים אותן ומכניסים אותן לפרופורציות הרצויות.

צרבת עשויה לתקוף אותנו בכל זמן ללא התרעה מוקדמת. אחד הזמנים האופייניים מאוד להתפרצות של צרבות קשות זה הלילה. הבעיה היא שאז כל בתי המרקחת סגורים. לכן לאנשים שמתמודדים עם אפיזודות חוזרות ונשנות של צרבת, תמיד כדאי להחזיק בארון בבית חפיסת כדורי רני, לכל צרה שלא תבוא בכל זמן.

 

מתי נכון להשתמש עם תרופת רני לצרבת, ומתי יש לפנות לרופא?

תרופת רני נועדת רק לבני 12 ומעלה, מתחת לגיל זה אין לצרוך את התרופה!

תרופת רני נועדת 'לכבות שריפות' ולהרגיע מצבים אקוטיים מזדמנים של צרבת. אבל כאשר מדובר בצרבת כרונית, או בצרבת שמתמשכת יותר מ14 יום יש לפנות לרופא, לקבלת טיפול מעמיק ורחב יותר לבעיה.

כאמור צרבות מתמשכות או כרוניות, עלולות לפגוע משמעותית בוושט, ולגרור סיבוכי צרבת לא נעימים ואף מסוכנים.

כמו כן במידה וחלה החמרה בצרבות, בו זמנית עם השימוש בתרופה, יש לעדכן על כך את הרופא המטפל.

 

מה הוא המינון המומלץ של תרופת רני נגד צרבת?

המינון המקובל הוא 1 או 2 טבליות רני (תלוי בעוצמת הצרבות) כאשר סובלים מצרבות.

תמיד רצוי לשאול את הרופא או את הרוקח באשר למינון המומלץ של תרופת רני, למקרה שלכם.

 

מה הוא אופן השימוש המומלץ עם רני כדור לצרבת? – רני צרבת הוראות שימוש 

כדור רני לצרבת תוכלו למצוץ או ללעוס, לבחירתכם. את התרופה מומלץ ליטול כאשר סובלים מתסמיני צרבת אקטיביים.

רצוי לצרוך את התרופה כשעה לאחר תום הארוחה, וכמו כן לפני השינה (במיוחד למי שסובל מצרבות בלילה). אין לחרוג מצריכת 10 טבליות רני ביממה.

בתקופת השימוש בתרופת רני, יש להוריד במינון של חלב ומוצריו כמה שיותר.

מותר לצרוך רני, בהריון והנקה. כמו כן מותר לצרוך את התרופה עם אלכוהול ובנהיגה.

 

מתי אין לצרוך רני תרופה לצרבת?

כאשר ידוע על רגישות כלשהיא למרכיבי התרופה אין להשתמש בה.

כמו במידה ויש היסטוריה רפואית חריגה, יש להתייעץ עם הרופא לפני השימוש ברני.

 

לסיכום:

  • תרופת רני פופולארית מאוד לצרבת. התרופה באה בצורת טבליות בטעמים מנטה או תפוז, והיא לא מצריכה מרשם רופא.
  • התרופה מותרת בהנקה, הריון, בעת צריכת אלכוהול ובנהיגה. לילדים מתחת לגיל 12 אין לצרוך את התרופה.

הפוסט המדריך המלא על כדור רני (rennie) לצרבת. הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
להיפטר מהצרבת בעזרת 10 צעדים פשוטים. https://tzarevt.co.il/%d7%9c%d7%94%d7%99%d7%a4%d7%98%d7%a8-%d7%9e%d7%94%d7%a6%d7%a8%d7%91%d7%aa-%d7%91%d7%a2%d7%96%d7%a8%d7%aa-10-%d7%a6%d7%a2%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%a4%d7%a9%d7%95%d7%98%d7%99%d7%9d/ Sun, 05 Mar 2023 15:37:00 +0000 https://tzarevt.co.il/?p=230 רקע על קצה המזלג על צרבת. הצרבת היא תופעה מאוד נפוצה, ובמיוחד במדינות המערב, וזאת בשל הרגלי התזונה הלקויים של האוכלוסייה. צרבת היא תופעה בה מיצי עיכול מאוד חומציים מהקיבה, חורגים ממקומם ועולים לוושט. החומציות של המיצים האלה צורבים את הוושט, וזה פשר תחושות הצריבה שאנחנו חווים. תופעה זו יכולה להיות זמנית, וכך היא ברוב […]

הפוסט להיפטר מהצרבת בעזרת 10 צעדים פשוטים. הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
רקע על קצה המזלג על צרבת.

הצרבת היא תופעה מאוד נפוצה, ובמיוחד במדינות המערב, וזאת בשל הרגלי התזונה הלקויים של האוכלוסייה.

צרבת היא תופעה בה מיצי עיכול מאוד חומציים מהקיבה, חורגים ממקומם ועולים לוושט. החומציות של המיצים האלה צורבים את הוושט, וזה פשר תחושות הצריבה שאנחנו חווים. תופעה זו יכולה להיות זמנית, וכך היא ברוב המקרים. אבל אצל חלק מהאנשים זה הופך להיות כרוני, עד כדי שיבוש סדר היום התקין. כאשר הצרבת היא כרונית, היא כבר ממש מסוכנת, והצורך לטפל בה הוא דחוף.

יש לא מעט מה לעשות על מנת להתגבר על הצרבת. מדובר בשינויים קטנים באורח החיים, שגורמים לשינוי גדול בזירת הצרבות.

 

והנה 10 טיפים פשוטים לסילוק הצרבת.

 

  1. להימנע מאכילה לילית

אכילה בשעתיים או שלוש הקודמים לשינה מכונה 'אכילה לילית', והיא עשויה לגרום לצרבות קשות במהלך הלילה. יש לכך מספר סיבות (על כך תוכלו לקרוא במאמר נפרד באתר זה). ולכן מומלץ להימנע מכך. נכון זה עשוי להיות קשה, אבל אם אתם חווים צרבות קשות, אין צורך לשכנע אותכם שזה קשה עוד יותר.

 

  1. להימנע מאכילה לפני פעילות גופנית משמעותית

פעילות גופנית ערה עלולה לגרום לצרבות משמעותיות. לכן ההמלצה היא לא לאכול לקראת הפעילות, ושהארוחה האחרונה לפני הריצה תהיה דלת שומן.

 

  1. להימנע (עד כמה שאפשר) ממצבים נפשיים לחוצים

כאשר בן אדם מצוי בחרדה או בלחץ, זה גורם למוח לשחרר הורמונים מסוימים, הורמונים אלו עשויים להאיץ את קצב ייצור חומצת הקיבה, מה שעשוי לגרום לצרבת. אז פשוט לנשום עמוק ולהירגע.

 

  1. לשתות הרבה מים

עוד לפני שאתם רצים לארון התרופות ומתחילים לשלוף משם, תכשירים שונים ומשונים להרגעת הצרבת. תפתחו את הברז ותשתו מים. מים מאוד טובים לצרבת מכיוון שהם מדללים את חומצות הקיבה, ושוטפים את הוושט מהחומצות שעלו אליו.

 

  1. לאכול ארוחות קטנות אך תכופות יותר

ארוחות גדולות שמעמיסות על הקיבה, מהוות גורם משמעותי לצרבות. על מנת לצמצם את רמת הצרבות חשוב מאוד להקטין את נפח הארוחות. ולהתחיל לאכול ארוחות קטנות (משביעות, אך לא מעבר לכך) בתדירות גבוהה יותר.

 

  1. לאכול באיטיות וללעוס ביסודיות

אכילה איטית ולעיסה טובה של המזון שלנו הן בריאות מהרבה היבטים, וגם מההיבט של צרבת. כאשר אנחנו לועסים טוב ובמתינות את המזון שלנו, אנחנו מקטינים את הסיכון להתמודד עם צרבות בין הארוחות.

 

  1. הקפדה על פעילות גופנית

פעילות גופנית מחזקת את שרירי מערכת העיכול. זה קשור לצרבת, מפני שבין הקיבה לוושט יש מערכת של שרירים שחוסמים את המעבר של מיצים חומציים מהקיבה לוושט. השרירים האלה נפתחים כאשר מזון מבקש לרדת מהוושט לקיבה, ומיד לאחר מכן הם נסגרים. כאשר מקפידים על פעילות גופנית, גם שרירים אלו מתחזקים, ונסגרים הרמטית, וכך הם מונעים את מעבר המיצים החומציים.

 

  1. הקפדה על משקל תקין

משקל עודף מפעיל לחץ על מערכת העיכול, וגורם למיצי העיכול בקיבה לעלות לוושט. ולכן חשוב להקפיד על משקל תקין. (גם בלי קשר לצרבת זה מומלץ, מניסיון😉)

 

  1. להימנע כמה שיותר מעישון

העישון מגביר את יצור חומצות הקיבה, ובד בבד גם 'מרדים' את השריר שאמור למנוע את הפלישה של החומצות לוושט. ולכן מומלץ לעצור או לפחות להפחית את העישון.

 

  1. לא לשתות יותר מידי משקאות עם קפאין.

קפאין הוא חומר שמעודד את הצרבות. זה לא אומר שצריך להימנע לחלוטין משתיית קפה או תה, אך לא מומלץ לשתות יותר משתי כוסות ביום. כמו כן לא מומלץ לצרוך יותר מ2 כוסות שתייה מוגזת ביום.

באמצעות צעדים אלו תצליחו במידה רבה להקל על הצרבות שלכם. אך ייתכן שבמקרים מסוימים יידרש שינוי עמוק ויסודי יותר בהרגלי התזונה שלכם. במקרה והצרבת מתמשכת ולא מרפה, חשוב מאוד לפנות לאבחון רפואי לקבלת טיפול מתאים ויעיל.

 

לסיכום:

  • צרבת היא תופעה שאנחנו ממש לא אמורים להשלים עם הימצאותה.
  • בעזרת צעדים פשוטים וקלים ניתן להפוך את הצרבת לנחלת ההיסטוריה.
  • הטיפול בצרבת הוא חשוב לא רק כדי למנוע אי נוחות, אלא כדי למנוע סיבוכים מסוכנים כתוצאה מצרבת כרונית.

הפוסט להיפטר מהצרבת בעזרת 10 צעדים פשוטים. הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
מה הסיכוי שדווקא לימון עוזר נגד צרבת? רמז: לא מבוטל. https://tzarevt.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%94%d7%a1%d7%99%d7%9b%d7%95%d7%99-%d7%a9%d7%93%d7%95%d7%95%d7%a7%d7%90-%d7%9c%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%9f-%d7%99%d7%a2%d7%96%d7%95%d7%a8-%d7%9c%d7%9b%d7%9d-%d7%a2%d7%9d-%d7%94%d7%a6%d7%a8/ Sun, 05 Mar 2023 15:28:14 +0000 https://tzarevt.co.il/?p=218 רקע בסיסי על צרבת. ההתמודדות עם צרבת היא נחלת הכלל. לא מעט אנשים 'נהנים' מתופעה מעיקה זו. בדרך כלל מופיעים התקפי הצרבת לאחר ארוחה דשנה, או בלילה שלאחר יום רווי במאכלים לא ממש בריאים. הצרבת מתרחשת כאשר מיצים חומציים מהקיבה שנועדים לעיכול האוכל שם מצליחים להגיע לוושט. לקיבה יש יכולת מיוחדת להתמודד עם רמת חומציות […]

הפוסט מה הסיכוי שדווקא לימון עוזר נגד צרבת? רמז: לא מבוטל. הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
רקע בסיסי על צרבת.

ההתמודדות עם צרבת היא נחלת הכלל. לא מעט אנשים 'נהנים' מתופעה מעיקה זו. בדרך כלל מופיעים התקפי הצרבת לאחר ארוחה דשנה, או בלילה שלאחר יום רווי במאכלים לא ממש בריאים.

הצרבת מתרחשת כאשר מיצים חומציים מהקיבה שנועדים לעיכול האוכל שם מצליחים להגיע לוושט. לקיבה יש יכולת מיוחדת להתמודד עם רמת חומציות גבוהה, בעוד לוושט ממש לא.

במצב תקין מיצי הקיבה אמורים להישאר בקיבה. אך כאשר אנחנו צורכים תזונה לא מאוזנת, אוכלים בצורה לא נכונה, נשכבים מיד בתום הארוחה ועוד. אנחנו גורמים בעצם לחומצות הקיבה להגיע לוושט ולצרוב אותו למרות שיש שריר מיוחד האמור למנוע זאת.

הזליגה הזאת עשויה להתרחש בשל יצור עודף של חומצות קיבה, לחץ על השריר שאמור לחסום את הדרך של המיצים, חולשה של השריר בשל העדר פעילות גופנית מספקת ועוד.

אחת התרופות המפתיעות והיעילות לצרבת זה פרי הלימון. וכמה שזה מפתיע ככה זה יעיל.

 

האם לימון עוזר לצרבת, או האם לימון בכלל עושה צרבת? – והאם לימון חומצי או בסיסי?

זה אמנם נשמע מנוגד לכל הגיון. הרי הרגע דיברנו על כך שהסיבה לצרבות הם מיצים מאוד חומציים שעולים מהקיבה לוושט וצורבים אותו. אז איך בדיוק אמור פרי הדר חמוץ כל כך כמו הלימון לסייע בטיפול במיצים חומציים.

אז זהו, שהלימון שאתם מכירים שניה לפני שהוא נכנס לפה, והלימון שלאחר מכן זה כלל לא אותו דבר. ברגע שהלימון נכנס לשערי הגוף הוא עובר טרנספורמציה ומחומר חומצי הוא הופך להיות חומר בסיסי שיכול לעזור מאוד להתמודד עם חומציות יתר. ולכן הלימון מומלץ מאוד לצריכה במקרה של צרבת.

 

כיצד מומלץ לצרוך את לימון נגד צרבת? – מים חמים עם לימון 

את מיץ הלימון קשה ואף כמעט בלתי אפשרי לשתות בצורה מרוכזת, וגם אין צורך בכך כל עוד מדובר בטיפול בצרבת.

את מיץ הלימון מומלץ לערבב עם כוס מים חמים, זה יכול להיות גם תה מרווה לצד כמה פרוסות פרי חיות. חשוב לציין שיש אנשים ששתיית תה מחמירה אצלם את הצרבות, במקרים אלו כמובן שמומלץ לוותר על צריכת הלימון בצורה זו. את התה תוכלו להחליף בלימונדה חמימה ומתוקה.

כאשר מדברים על מיץ לימון לטיפול בצרבת חשוב לשים לב שהכוונה היא למיץ לימון טרי ישר מן הפרי, ולא למיץ לימון קנוי ומשומר. את כוס מיץ הלימון שלכם מומלץ לשתות בבוקר עוד לפני הארוחה.

 

כיצד להוציא את המקסימום מתוך לימון נגד צרבת?

כדי להפיק את המקסימום מהלימון ולהשיג תוצאת הרגעה יעילה ומהירה על תחושת הצרבת. מומלץ לשדך אותו עם סודה לשתייה.

סודה לשתייה כשלעצמה היא חומר סותר חומצה שעשוי לטפל בצרבות, וכאשר היא והלימון משלבים ידיים החיבור הזה מייצר אפקט טיפולי עוצמתי ביותר בצרבות. היתרון הגדול שבחיבור הזה בין השניים, היא העובדה שמדובר השתי מצרכים ביתיים מאוד נפוצים. כך שכל מה שצריך זה לפתוח את המקרר או מקסימום לקפוץ שניה לסופר השכונתי ולהצטייד עם סודה לשתייה ולימון ולהכין מהם משקה מרפא.

ההמלצה היא לערבב בחצי כוס מים כחצי כפית סודה לשתייה, להוסיף מעט לימון סחוט טרי, לערבב ולשתות. התוצאה אמורה להיות מהירה ומיידית.

 

האם לימון מטפל בבעיית צרבת מהשורש?

הלימון מסוגל לספק הקלה לצרבות גם במקרים אקוטיים, אבל הוא לא מטפל בבעיה מהיסוד. עם לימון ניתן להרגיע התקפי צרבות בכל פעם כאשר הם מופיעים. אבל כדי למגר את הצרבות מהשורש יידרשו שינויים באורח החיים.

אז כעזרה ראשונה תשתמשו במיץ של הלימון כדי להשיג שליטה על הצרבת המשתוללת, ואז תשנו את הרגלי צריכת התזונה שלכם. תיפרדו ממזון שומני, חומצי, חריף, משקאות אלכוהוליים, מוגזים, קפאין, עישון. כמו כן יש להוריד בצריכת מוצרי חלב.

יש לאכול ארוחות קטנות יותר אך תכופות יותר, לטחון את האוכל דק דק בפה, להימנע משכיבה מיד לאחר הארוחה (עד כשעה לאחר האוכל) ולהימנע מפעילות גופנית מואצת מיד לאחר סיום הארוחה.

 

לסיכום:

  • אחת התרופות הכי מפתיעות לצרבת הוא הלימון. על אף היותו של הלימון פרי הדר חומצי מאוד, הוא מתפרק מהחומציות שלו ברגע שהוא נכנס לגוף, והופך לחומר בסיסי המסייע להקלה על צרבת.
  • את מיץ הלימון הטרי יש לערבב עם כוס מים חמים ולשתות.

הפוסט מה הסיכוי שדווקא לימון עוזר נגד צרבת? רמז: לא מבוטל. הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
יש לכם צרבת? – חומץ תפוחים עשוי לעזור לכם, אך לא בטוח. https://tzarevt.co.il/%d7%a1%d7%95%d7%91%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a6%d7%a8%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%97%d7%95%d7%9e%d7%a5-%d7%aa%d7%a4%d7%95%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%a9%d7%95%d7%99-%d7%9c%d7%a2%d7%96%d7%95/ Sun, 05 Mar 2023 15:14:34 +0000 https://tzarevt.co.il/?p=215 בואו נדבר צרבת. הצרבות שאנו חשים הן ביטוי לתהליך פנימי, קיבתי-ושטי המתרחש בקרבנו. הקיבה שלנו משופעת במיצים חומציים מאוד שתפקידם לטפל במזון שמגיע אליה ולעכל אותו. רמת החומציות של מיצי עיכול אלה גבוהה בהרבה ממה שגוף האדם מסוגל להכיל, אבל עדיין יש בהם הכרח, שהוא לטפל באוכל ולפרק אותו. ולכן הקיבה שלנו מתאפיינת במסוגלות יוצאת […]

הפוסט יש לכם צרבת? – חומץ תפוחים עשוי לעזור לכם, אך לא בטוח. הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
בואו נדבר צרבת.

הצרבות שאנו חשים הן ביטוי לתהליך פנימי, קיבתי-ושטי המתרחש בקרבנו. הקיבה שלנו משופעת במיצים חומציים מאוד שתפקידם לטפל במזון שמגיע אליה ולעכל אותו.

רמת החומציות של מיצי עיכול אלה גבוהה בהרבה ממה שגוף האדם מסוגל להכיל, אבל עדיין יש בהם הכרח, שהוא לטפל באוכל ולפרק אותו. ולכן הקיבה שלנו מתאפיינת במסוגלות יוצאת דופן להתמודד עם רמת חומציות גבוהה זו.

את הצרבת אנחנו חווים כאשר מיצים חומציים אלו חורגים מתחומם בקיבה וגולשים לוושט. לרוב יש שומר בשער שמחבר בין הקיבה לוושט. השומר הזה (שריר הנפתח למתן מעבר של מזון ונסגר בשאר הזמן) תפקידו למנוע בריחת מיצי עיכול לוושט. אך לעיתים השומר הזה כושל בתפקידו. זה יכול לקרות בשל שלל גורמים. וכאשר זה קורה המיצים מגיעים לוושט וצורבים אותו היטב, ואז אנחנו מסתובבים חסרי מנוחה מקיר לקיר ולא יודעים מה לעשות עם תחושות הצריבה האיומות.

בשלב הזה יהיה מי שימליץ לצרוך חומץ תפוחים כדי למנוע את המשך הצרבות, בעוד אחרים יצעקו: השתגעתם? חומץ תפוח רק יחמיר את המצב עשרת מונים.

 

חומץ תפוחים צרבת יעילות הטיפול – עניין אינדיבידואלי

בעוד יש אנשים שטוענים בלהט לאפקטיביות של חומץ תפוחים לצרבת, יש אנשים שטוענים שמדובר בלא פחות מטרגדיה.

בדרך כלל כאשר יש כזה שוני בין מה שאנשים טוענים, אנחנו פונים לקבלת חוות דעת רפואית/מקצועית כדי להבין מה נכון ומה לא נכון בעניין. אבל פה בדיוק טמונה הבעיה עם חומץ תפוחים. נכון להיום אין לעולם הרפואי עמדה מגובשת לגבי תפקודה של מיץ התפוחים להקלה על צרבת (בעוד על בעיות אחרת יש גם יש, רשימת היתרונות הבריאותיים של חומץ תפוחים היא ארוכה למדי). כמו כן לא תמצאו מחקרים השוללים או מאששים את הטיפול של חומץ תפוחים בצרבת. מה שאומר שכנראה שמדובר בעניין אינדיבידואלי, כלומר יש אנשים שמגיבים מצוין לחומץ תפוחים בעוד אצל אחרים זה גורם להפך הגמור.

 

אז מה עושים?

  • ניסוי וטעיה

אם לא בא לכם לתת לספק לגרום לכם להפסיד תרופה פוטנציאלית טובה, אז פשוט תנסו על עצמכם את השפעת חומץ התפוחים. תתחילו במינון נמוך יחסית, ובדקו קודם כל האם אין החמרה בצרבות. אם זה עבר בשלום תוסיפו מעט בכמות, ובמידה ואין החמרה ודווקא יש הקלה, אז כנראה שהצליח לכם ואתם שייכים לפלח באוכלוסייה שזוכה להנות מתרופה טבעית מיוחדת ויעילה. אך במידה ואתם מזהים החמרה או העדר יעילות חדלו מלהשתמש בחומץ התפוחים.

 

  • תרופות טבעיות

אופציה שנייה היא פשוט לוותר על חומץ תפוחים כתרופה לצרבת וללכת על בטוח. לא חסרות תרופות טבעיות יעילות לצרבת, שדבר יעילותן הוכחה בצורה די מוצקה ומוחלטת. תרופות אלו כוללות סודה לשתייה, שקדים, מלפפון, בננה, אגוזים ועוד.

 

כיצד פועל הטיפול של חומץ תפוחים לצרבת?

טענת המצדדים ביעילות של חומץ תפוחים לצרבת היא שהוא פועל לאיזון רמת החומציות בקיבה, מה שעשוי להפחית את הצרבות. טענה נוספת שנשמעת בעד השימוש בחומץ תפוחים היא שהוא פועל להפחתת דלקת בקיבה, אשר עשויה לגרום לצרבות במידה והיא קיימת. אך הטענה השנייה במידה והיא נכונה, רלוונטית בעיקר במקרה של דלקת קיבה.

 

מהו המינון המומלץ של חומץ תפוחים לצרבת?

ההמלצה היא לערבב כף חומץ תפוחים טבעי (חשוב שהוא יהיה טבעי לחלוטין) בכוס מים ולשתות לפני תחילת הארוחה.

 

כמה נקודות חשובות לצריכה נכונה של חומץ תפוחים במקרה של צרבת.

  • חומץ תפוחים עשוי ליצור אינטראקציה עם תרופות אחרות. לכן בכל מקרה של שימוש עם תרופות חשוב להתייעץ עם הרופא לפני תחילת הצריכה.
  • הטיפול בחומץ תפוחים גם על הצד שהוא מקל על תסמיני הצרבת, לא מומלץ במקרים של צרבת חמורה, קשה וכרונית. במקרים אלו יש לפנות לבדיקה אצל הרופא.
  • לצד השימוש עם חומץ תפוחים רצוי להימנע ממאכלים הגורמים לצרבת, לאכול מאכלים התומכים ועוזרים בהתמודדות עם צרבת (ראו כתבה נפרדת באתר זה על תזונה נכונה לצרבת) ולאמץ הרגלי אכילה נכונים יותר.
  • את חומץ התפוחים חשוב לערבב עם מים ולהפחית מעוצמתו כדי למנוע פגיעה שלו בשניים.

 

לסיכום:

  • דבר יעילותו של חומץ תפוחים לטיפול בצרבת טרם הוכח. יש אנשים שטוענים שהוא יעיל מאוד בעוד אחרים מתנגדים נחרצות לקביעה זו.
  • מדובר אם כן בעניין אינדיבידואלי. על כל אחד לבדוק עם עצמו את השפעת חומץ התפוחים עליו ולפעול בהתאם.

הפוסט יש לכם צרבת? – חומץ תפוחים עשוי לעזור לכם, אך לא בטוח. הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
כורכום – התבלין שיעלים לכם את הצרבת https://tzarevt.co.il/%d7%9b%d7%95%d7%a8%d7%9b%d7%95%d7%9d-%d7%94%d7%aa%d7%91%d7%9c%d7%99%d7%9f-%d7%a9%d7%99%d7%a2%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%9b%d7%9d-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a6%d7%a8%d7%91%d7%aa/ Sun, 05 Mar 2023 15:03:07 +0000 https://tzarevt.co.il/?p=209 מעט על צרבת: אתם מודעים למה שמתרחש בגופכם כאשר אתם חווים התקף צרבת? אם לא אז הגיע הזמן שלכם לדעת. בקיבה שלנו בה מתפרק האוכל שאנחנו צורכים יש מיצים מאוד חומציים. תפקידם של מיצים אלו הוא לפרק ולעכל את האוכל כמו שצריך. הקיבה שלנו מספיק חזקה בשביל להכיל את רמת החומציות הגבוהה במיוחד של המיצים […]

הפוסט כורכום – התבלין שיעלים לכם את הצרבת הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
מעט על צרבת:

אתם מודעים למה שמתרחש בגופכם כאשר אתם חווים התקף צרבת? אם לא אז הגיע הזמן שלכם לדעת.

בקיבה שלנו בה מתפרק האוכל שאנחנו צורכים יש מיצים מאוד חומציים. תפקידם של מיצים אלו הוא לפרק ולעכל את האוכל כמו שצריך. הקיבה שלנו מספיק חזקה בשביל להכיל את רמת החומציות הגבוהה במיוחד של המיצים האלו, בניגוד לחלקי גוף אחרים כמו הוושט.

רירית הוושט היא עדינה ולכן היא נכוות ונצרבת בכל מפגש שלה עם מיצים חומציים. למזלנו יש מנגנון במערכת העיכול שנועד למנוע ממיצי העיכול שבקיבה לזלוג החוצה לוושט, המנגנון הזה מורכב משריר שסוגר את פתח המעבר בין הוושט לקיבה. השריר הזה נפתח רק כאשר אנחנו אוכלים וזאת כדי לאפשר למזון להגיע לקיבה.

אך לעיתים השריר הזה כושל בתפקידו ומיצי הקיבה מצליחים לנטוש את מקומם המקורי בקיבה ולהגיע לוושט. ואז אנחנו חווים את התקף הצרבת.

יש לא מעט דרכים להתמודד עם צרבת כמו למשל שינויים בתזונה, סודה לשתייה ועוד. יש גם לא מעט תרופות לדיכוי הצרבות, אך לא אצל כולם אלה פועלות בצורה יעילה מספיק.

אז הגיע הזמן שתכירו את הכורכום. כן כן, התבלין הזה שמונח לכם במדפים שעל דלת המקרר, הוא עשוי להושיע אותכם מאימת הצרבות.

 

על כורכום והקשר שלו לטיפול בצרבת:

אתם עשויים להיות מופתעים מהעובדה שמתייחסים לכורכום כתרופה לכל דבר ועניין. אבל למיליארדי סינים והודים זה מובן מאליו, אצלם התבלין הזה הוא לא פחות תרופת פלא מאשר גורם מתבל.

בין היתר משתמשים עם הכורכום לשמירה על בריאות הכליות, מניעה של התפתחות סוכרת, התמודדות טובה יותר עם דיכאון, שמירה על היכולות הקוגניטיביות בגיל השלישי, בלימת התפתחות תאים סרטניים, הקלה על תסמיניה של דלקת מעיים, חיזוק המערכת החיסונית, הקלה על תסמיני הווסת, איזון רמת הכולסטרול, הקלה על דלקת פרקים, ריפוי כאבי ראש ועוד.

בין כל שאר תכונותיו הבריאותיות המיוחדות  של הכורכום הוא גם מעולה לטיפול בצרבת.

 

כיצד פועל הכורכום לטיפול בצרבת?

את היכולת של הכורכום לטפל בצרבת מייחסים לחומר הכורכומין שנמצא בתוכו. אגב החומר הזה, הוא זה שמעניק בעיקר את הצבע הכתום שכל כך מזוהה עם הכורכום. אבל מסתבר שמאחורי הכתום המרשים הזה מסתתר אוצר תרופתי טבעי.

הכורכומין הוא בעל תכונות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון. העובדה שהכורכומין הוא חומר נוגד חימצון עוזרת לוויסות רמת החומציות בקיבה ומפחיתה משמעותית את הצרבות. והעובדה שבד בבד הוא גם חומר אנטי דלקתי יכולה לסייע בריפוי רירית הקיבה שאולי נפגעה מצרבת או תסמינים אחרים של מחלת ריפלוקס חומצי.

אז אם עד היום השתמשתם בתבלין המיוחד הזה, תגבירו מינונים. ואם הכורכום לא כל כך צבע את התבשילים שלכם עד היום עם צבעו המיוחד. אז כדאי לכם להתחיל לשלב אותו בתפריט שלכם ומובטח לכם חוויית טעמים מיוחדת לצד התמודדות טובה יותר עם הצרבות הטורדניות.

חשוב גם לדעת שצרבות הן לא רק תופעה לא נעימה, אלא כאשר הן צרבות כרוניות הן עלולות להיות מזיקות מאוד ואפילו מסוכנות.

 

כמה כורכום מומלץ לצרוך להתמודדות עם צרבת?

ההמלצה היא לצרוך את הכורכום לפני הארוחות לאורך 14 יום. המינון המומלץ הוא של 600 מ"ג לאורך מספר פעמים בכל יום (לפני כל ארוחה)

את הכורכום תוכלו לצרוך גם כאשר הוא משולב התוך תבשילים או סלטים. כדי להפיק את מקסימום התועלת מהכורכום מומלץ לזרוק אותו לסיר עם מעט שמן על אש נמוכה, ורק לאחר מכן להוסיף את שאר מרכיבי התבשיל. עכשיו רק תבחרו לכם את המתכון הכי טעים עם כורכום (זה יהיה קשה, כי יש הרבה כאלה) ושיהיה לכם בתאבון ולבריאות.

 

למי לא מומלץ לצרוך כורכום לטיפול בצרבת?

כורכום הוא תבלין די אגרסיבי והוא עשוי לעורר רגישויות אצל אנשים מסוימים. כל עוד הוא נצרך בכמויות סבירות וקטנות הוא לא יהווה בעיה לרוב, אבל המצב יהיה שונה כאשר הכמויות תהיינה גדולות.

לאנשים עם אנמיה, בתהליך של טיפול בסרטן ובעלי מערכת עיכול רגישה מומלץ להתייעץ עם רופא לפני צריכת התבלין.

 

לסיכום:

  • תבלין הכורכום הוכח כיעיל מאוד לטיפול בצרבות. הוא מכיל בתוכו חומר אנטי דלקתי ונוגד חמצון מה שעוזר להיעלמות הצרבות ולטיפול בנזקים שלהן ברירית הקיבה.
  • את הכורכום מומלץ לצרוך 14 יום, כמה פעמים ביום לפני הארוחות, ניתן גם לשלב אותו בתבשילים.

הפוסט כורכום – התבלין שיעלים לכם את הצרבת הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
כיבים בוושט כתוצאה מצרבת כרונית – המידע המלא https://tzarevt.co.il/%d7%9b%d7%99%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%95%d7%95%d7%a9%d7%98-%d7%9b%d7%aa%d7%95%d7%a6%d7%90%d7%94-%d7%9e%d7%a6%d7%a8%d7%91%d7%aa-%d7%9b%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%99/ Sat, 25 Feb 2023 22:00:00 +0000 https://tzarevt.co.il/?p=336 מהם כיבים בוושט? הוושט הוא הצינור שמעביר את המזון שלנו מהלוע לקיבה. הוא מצופה מבפנים ברירית מיוחדת שתפקידה היא לסייע בהחלקת המזון במורד הוושט, ולא פחות חשוב, להגן על שלמות הוושט מפני פגיעה כל שהיא. כיבים בוושט הם מצב בו מסיבה מסוימת רירית הוושט נשחקת ונוצר בה פצע המכונה 'כיב'. מצב זה לא נעים בלשון […]

הפוסט כיבים בוושט כתוצאה מצרבת כרונית – המידע המלא הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
מהם כיבים בוושט?

הוושט הוא הצינור שמעביר את המזון שלנו מהלוע לקיבה. הוא מצופה מבפנים ברירית מיוחדת שתפקידה היא לסייע בהחלקת המזון במורד הוושט, ולא פחות חשוב, להגן על שלמות הוושט מפני פגיעה כל שהיא.

כיבים בוושט הם מצב בו מסיבה מסוימת רירית הוושט נשחקת ונוצר בה פצע המכונה 'כיב'. מצב זה לא נעים בלשון המעטה, הוא עשוי לגרום לשורה לא נעימה של תסמינים קשים, והוא כלל לא קל לריפוי. משמעות הדבר שהסבל עשוי להיות ארוך ולהשתרע על פני שנים רבות, ולעיתים כאשר הכיבים בוושט הם אקוטיים הם עשויים להישאר לאורך כל החיים.

 

כיצד עשויה צרבת כרונית לגרום לכיבים בוושט?

צרבת היא תופעה מאוד נפוצה. מעטים הם בני המזל שלא התנסו בתופעה מעיקה זו.

הצרבת שמופיעה אצל כולנו פה ושם היא זמנית וחולפת, ולמרות האי נוחות שהיא גורמת היא לא מסוכנת כלל.

כיבים בוושט עשויים להיווצר כאשר הצרבת היא כרונית, ומופיעה בתדירות גבוהה לאורך תקופה ממושכת.

בשביל להבין למה צרבת עשויה לגרום לכיבים בוושט, יש להבין תחילה מה קורה לנו במערכת העיכול כאשר אנחנו חווים התקף צרבת.

הוושט שלנו הוא כאמור הצינור שמוריד את המזון מהלוע לקיבה. במקום בגוף בו הוושט והקיבה נפגשים יש שסתום עשוי שרירים שנפתח כדי לתת למזון לעבור מהוושט לקיבה, ומיד לאחר מכן נסגר כדי למנוע זליגת מיצי עיכול חומציים מהקיבה לוושט. הקיבה שלנו אמונה על עיכול המזון, לצורך כך היא מייצרת ומפרישה לתוך עצמו מיצי עיכול חומציים מאוד, שלוקחים חלק פעיל בעיכול המזון. רירית הקיבה עמידה לחומציות הגבוהה של מיצים אלו ולכן היא לא נפגעת מהם. לעומת זאת רירית הוושט לא בנויה לחומציות הגבוהה שלהם, ובכל חשיפה שלה אליהם היא נצרבת, ולתסמינים של ה'תאונה' הזאת בין רירית הוושט למיצי העיכול אנחנו קוראים צרבת.

הסגירה של השסתום היא לא תמיד הרמטית, והיא עשויה להיות רופפת בשל גורמים שונים ואז הצרבת היא בלתי נמנעת.

כאשר המפגש בין מיצי העיכול לרירית הוושט הוא לא תכוף, הוא לא נחשב לבעייתי במיוחד. אך כאשר הצרבת היא כרונית, היא עשויה לגרום לדלקת בוושט ואפילו לכיבים בוושט.

 

מה הם התסמינים של כיבים בוושט?

  • קשיי וכאבי בליעה
  • העדר תאבון וירידה במשקל
  • סחרחורות ובחילות
  • קשיי נשימה
  • כאבי בטן, ראש, שרירים, גב, גרון
  • התקפי שיעולים
  • הקאות (לעיתים עם דם)
  • חום

כאשר סובלים מצרבת כרונית לצד חלק מהתסמינים המפורטים לעיל, קיים חשש שסובלים מכיבים בוושט ויש לפנות בהקדם לבדיקת רופא.

ייתכן שהרופא יבקש להסתייע בבדיקות הדמיה או אנדוסקופיה על מנת לקבל תמונה בהירה ושלמה יותר.

 

לא מחכים לכיבים בוושט, ומנטרלים צרבת כרונית מבעוד מועד.

כיבים בוושט גורמים לסבל רב, והם קשים מאוד לריפוי. לכן במידה ומתמודדים עם צרבת כרונית אין לשבת בחיבוק ידיים, אלא לפנות לייעוץ רפואי לפתרון המצב עוד בטרם יספיק להזיק.

 

האם ניתן לרפא כיבים בוושט שנוצרו מצרבת כרונית?

כן. אבל זה תהליך מורכב המחייב משמעת ומחויבות מצד המטופל.

הטיפול הקונבנציונלי עשוי לכלול אנטיביוטיקה ותרופות נוגדות חומצה – אופי והיקף הטיפול נקבעים אינדיבידואלית בהתאם למצב הכיבים אצל המטופל.

האתגר הגדול בריפוי כיבים בוושט הוא הקפדה על אי חשיפת הכיבים לחומצות קיבה שפוגעות קשות בסיכויי ההחלמה והריפוי. לצורך כך נדרש המטופל להקפיד על נטילת תרופות נוגדות חומצה שמרסנות את ייצור חומצות העיכול בקיבה וכן להקפיד על תזונה שמונעת צרבת.

 

ריפוי כיבים בוושט כתוצאה מצרבת בראי הרפואה האלטרנטיבית

הטיפול האלטרנטיבי הוא ידידותי ובטיחותי יותר ביחס לזה הקונבנציונלי, מכיוון שהוא לא מתבסס על תכשירים תרופתיים שעשויים לגרום לתופעות לוואי, אלא על אמצעים טבעיים בלבד.

הטיפול האלטרנטיבי כולל:

  • צריכת צמחי מרפא אנטי דלקתיים ייעודים, לריפוי ושיקום רירית הוושט
  • התאמת תזונה אינדיבידואלית התומכת בשיקום רירית הוושט הפגועה
  • נטרול עודף חומצתיות בקיבה באמצעים טבעיים
  • חיזוק מערכת העיכול ושיפור תפקודה, כולל חיזוק השסתום המצוי בין הוושט לקיבה

 

לסיכום:

  • צרבת כרונית עשויה לגרום לכיבים בוושט – פצעים ברירית הוושט
  • כיבים בוושט עשויים לגרום לתסמינים קשים, והם לא קלים לריפוי
  • ניתן לטפל בכיבים בוושט באמצעים קונבנציונליים או אלטרנטיביים, אך לא תמיד הטיפול עולה יפה
  • מומלץ למנוע את בוא הכיבים בוושט מראש, באמצעות טיפול בזמן בצרבת כרונית

הפוסט כיבים בוושט כתוצאה מצרבת כרונית – המידע המלא הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
סובלים מצרבת? קחו מלפפון! – המרגיע האולטימטיבי של הטבע https://tzarevt.co.il/%d7%a1%d7%95%d7%91%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a6%d7%a8%d7%91%d7%aa-%d7%a7%d7%97%d7%95-%d7%9e%d7%9c%d7%a4%d7%a4%d7%95%d7%9f-%d7%94%d7%9e%d7%a8%d7%92%d7%99%d7%a2-%d7%94%d7%90%d7%95%d7%9c/ Sat, 18 Feb 2023 22:00:00 +0000 https://tzarevt.co.il/?p=335 מלפפון עוזר לצרבת, ולא רק! את המלפפון התחילו לגדל כבר לפני אלפי שנים בהודו, ומאז ועד היום האנושות כולה מתענגת על הירק העסיסי והיפהפה הזה. אין כמעט סלט ירקות שהמלפפון לא מככב בו, ואין כמעט מי שלא אוהב את המלפפון בגרסאות המלוחות והכבושות שלו. אבל המלפפון הוא לא רק טעים ומענג, הוא גם בריא מאוד […]

הפוסט סובלים מצרבת? קחו מלפפון! – המרגיע האולטימטיבי של הטבע הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
מלפפון עוזר לצרבת, ולא רק!

את המלפפון התחילו לגדל כבר לפני אלפי שנים בהודו, ומאז ועד היום האנושות כולה מתענגת על הירק העסיסי והיפהפה הזה.

אין כמעט סלט ירקות שהמלפפון לא מככב בו, ואין כמעט מי שלא אוהב את המלפפון בגרסאות המלוחות והכבושות שלו. אבל המלפפון הוא לא רק טעים ומענג, הוא גם בריא מאוד לגוף שלנו.

המלפפון מורכב מכ 95% מים והוא מכיל לא מעט מינרלים וויטמינים שיכולים לתרום לבריאות שלנו. בין היתר מכילים המלפפונים: אשלגן, נוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים), וויטמין C, B, A, D, סידן, מגנזיום, חומצה פולית ועוד.

אבל חשוב לדעת שאת מירב הערכים התזונתיים שלו מחזיק המלפפון בקליפות שלו, ולכן יש לאכול אותו עם קליפתו. אחרת מה עשינו בזה?

בשיטות השונות של הרפואה הטבעית משתמשים עם המלפפונים בין היתר ל: ניקוי רעלים, שיפור הטמעת מזון ונוזלים לגוף, קטילת תולעי מעיים, העברת ריח רע מהפה, מניעת סוגים שונים של סרטן, שחרור עצירות ושיפור תפקוד מערכת העיכול, הפחתת הכולסטרול בדם, טיפול לסוכרת, שמירה על רמת לחץ דם תקינה, ריפוי בעיות ודלקות מפרקים ועוד.

בשורה התחתונה; לא צריכים לחכות להתקף צרבת בשביל להנות מיתרונותיו הבריאותיים של המלפפון. תאכלו מלפפון והרבה, ותרגישו הרבה יותר טוב!

 

כיצד עוזר מלפפון לצרבת?

המלפפון הוא ירק שמקרר את החום בקיבה ומרגיע את תסמיני הצרבת. אם מול שלהבת אש משתוללת צריך זרנוק של מים כדי להשתלט עליה, הרי שהמלפפון הוא מעין 'זרנוק' מול להבות הצרבת שמשתוללות בחזה ובגרון.

כאשר אנחנו סובלים מצרבת, מה שקורה בתוך מערכת העיכול שלנו זה שחומצות עיכול מהקיבה עולות לוושט וצרובות את רירית הוושט. בשלב הזה יש למלפפון את היכולת הטבעית 'להיכנס לסיטואציה' ולהרגיע את העניינים בעזרת תכונות טבעיות של קירור והרגעה המובנות בו.

בנוסף לכך כאמור לעיל, המלפפון מורכב מכ 95% מים, המים האלה ביחד עם האלמנט המקרר והמרגיע שיש במלפפון, שוטפים את חומצות העיכול מהוושט ומחזירים אותן למקומן הטבעי בקיבה.

המלפפון נחשב גם לכזה שמשפר את תפקוד מערכת העיכול. הוא דואג לכך שהקיבה תעכל מהר את המזון ולא תיתן למזון להשתהות בקרבה לאורך זמן רב מידי, מה שעשוי לגרום להפרשת ייתר של חומצות קיבה. וכאן פועל המלפפון כמונע ומסכל צרבת אפקטיבי במיוחד.

 

איך מומלץ לצרוך מלפפון נגד צרבת?

מומלץ לאכול את המלפפון כאשר הוא חי וטרי, ולאחר קירור של כמה שעות במקרר (או כמה דקות במקפיא).

יש כאלה שמעדיפים לסחוט את המלפפונים לכדי 'מיץ מלפפונים' שאותו הם שותים מיד לאחר הסחיטה. גם שיטת צריכה זו יעילה מאוד להרגעת הצרבת. ניתן לסחוט את המלפפונים במסחטת פירות, או לרסק אותם עם בלנדר ולסנן לאחר מכן את המים לתוך כלי שתייה. סחיטת המלפפונים למיץ, מומלצת במיוחד במקרי צרבת אצל קשישים או תינוקות שמתקשים בלעיסת מלפפון.

כאשר אוכלים מלפפון לצרבת, חשוב לאכול אותו לאט וללעוס אותו היטב, כדי למצות את כל פוטנציאל ההרגעה שיש במלפפון על הצד הטוב ביותר.

את המלפפון ניתן לאכול כאשר חווים התקף צרבת, אבל למי שסובל מצרבות באופן קבוע רצוי 'להקדים רפואה למכה' ולשלב את המלפפון בתוך ארוחות הבוקר והערב, בטרם הצרבת תהפוך לפעילה.

 

האם מלפפון חמוץ או כבוש יעיל נגד צרבת?

כאשר מדברים על מלפפון כתרופת סבתא לצרבת, מתכוונים למלפפון טרי בלבד. המלפפונים החמוצים או הכבושים, מאבדים במהלך התהליך שהם עוברים את התכונות הייעודיות להרגעת צרבת.

 

לסיכום:

  • מלפפון הוא ירק מאוד בריא ורווי בוויטמינים ומינרלים, והוא יעיל מאוד לגוף האדם.
  • המלפפון ידוע ביכולת שלו להרגיע התקפי צרבת, בזכות היכולת שלו לקרר ולהרגיע את הקיבה.
  • את המלפפון לצרבת מומלץ לאכול כאשר הוא קר, ניתן גם להכין מיץ מלפפונים ולשתות.
  • בניגוד למלפפונים טריים, מלפפונים חמוצים או כבושים, אינם נחשבים למרגיעי צרבת.

הפוסט סובלים מצרבת? קחו מלפפון! – המרגיע האולטימטיבי של הטבע הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
צורת אכילה נכונה – כזאת שמונעת צרבת https://tzarevt.co.il/%d7%a6%d7%95%d7%a8%d7%aa-%d7%90%d7%9b%d7%99%d7%9c%d7%94-%d7%a0%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%9b%d7%96%d7%90%d7%aa-%d7%a9%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%a2%d7%aa-%d7%a6%d7%a8%d7%91%d7%aa/ Sat, 11 Feb 2023 22:00:00 +0000 https://tzarevt.co.il/?p=334 מעט רקע כללי על צרבת. צרבת היא מצב שכיח שרבים סובלים ממנה. היא מתרחשת כאשר התכולה החומצית מהקיבה פולשת לוושט, רירית הוושט רגישה מידי לחומצתיות הזו ולכן היא נצרבת. מצב זה מתרחש כאשר יש ייצור עודף של חומצות קיבה (בדרך כלל בגלל תזונה לא נכונה) או כאשר השריר הסוגר בין הוושט לקיבה סובל מחולשה שעשויה […]

הפוסט צורת אכילה נכונה – כזאת שמונעת צרבת הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
מעט רקע כללי על צרבת.

צרבת היא מצב שכיח שרבים סובלים ממנה. היא מתרחשת כאשר התכולה החומצית מהקיבה פולשת לוושט, רירית הוושט רגישה מידי לחומצתיות הזו ולכן היא נצרבת. מצב זה מתרחש כאשר יש ייצור עודף של חומצות קיבה (בדרך כלל בגלל תזונה לא נכונה) או כאשר השריר הסוגר בין הוושט לקיבה סובל מחולשה שעשויה לנבוע בין היתר מהעדר פעילות גופנית מספקת.

הצרבת עשויה להיגרם משורה ארוכה של גורמים שונים כגון: תזונה לקויה, אלכוהול, עישון, עודף משקל, הריון, לחץ וחרדה, חולשת שרירים ועוד.

הצרבת היא ברוב המקרים זמנית, אך היא עשויה להיות גם צרבת כרונית. כאשר הצרבת מתמשכת לאורך זמן היא עשויה להוליד בעיות אקוטיות בוושט, מה שמחייב התייחסות רצינית וטיפול ייסודי בה.

ניתן לטפל בצרבת באמצעות שלל תרופות סבתא, שינויי תזונה, שתייה מרובה, ותכשירים תרופתיים כגון: טאמס, רני, מאלוקס, אומפרזול ועוד.

הדבר הראשון שמומלץ לעשות כשיש צרבת הוא לבצע שינויים מיידיים בתזונה ולשתות המון מים, וכמובן להקפיד על צורת אכילה תקינה, עליה נרחיב כעת.

 

צורת אכילה תקינה למניעת צרבת

ביום יום שלנו אנחנו עסוקים, ורצים אצים ממשימה אחת לרעותה. את האוכל אנחנו משגרים לגופינו מבלי לשים לב יותר מידי. אנחנו אוכלים הרבה מידי, לועסים במהירות ובחיפזון, ומיד אחרי הארוחה ממשיכים לרוץ עם קיבה המאיימת להתפקע. כל אלו מהווים גורמים מאוד משמעותיים לצרבות.

עכשיו נניח לאופי המזון שכדאי לאכול כדי למנוע צרבת ( מאמר נפרד על מה לאכול ומה לא כשיש צרבת תראו כאן באתר) ונתמקד דווקא בצורת האכילה הלקויה שגורמת לצרבת.

והנה השינויים הקריטיים בצורת האכילה שיסייעו לנו בהתמודדות עם הצרבת:

 

לא לארוחות מנופחות – כן לארוחות קטנות אך תכופות

ארוחות גדולות עשויות לגרום לצרבת ב 2 דרכים:

  1. החומצות בקיבה מיוצרות על מנת לפרק את המזון שלנו, לכן כמות החומצות שהקיבה מייצרת תלויה בהכרח בכמות האוכל שנעמיס לתוכה. כמות קטנה של אוכל דורשת מעט חומצות עיכול, ומעט חומצות עיכול לא יגרמו לצרבת בדרך כלל, וכמובן שכמות אוכל גדולה עלולה לגרום להפך.
  2. כאשר הקיבה עמוסה היא מפעילה לחץ על השריר הסוגר בין הוושט לקיבה, מה שעשוי לפתוח אותו ולאפשר זליגת מיצי עיכול מהקיבה לוושט.

לכן ההמלצה היא לאכול ארוחות קטנות בתכיפות גבוהה יותר.

 

לעיסה יסודית וטובה של האוכל

כאשר אנחנו לועסים את האוכל כמו שצריך אנחנו מסייעים לקיבה לעכל אותו מהר יותר ויעיל יותר בהמשך. מה שיימנע חומצתיות ייתר בקיבה וצרבות.

 

להימנע משתייה מוגזת תוך כדי ארוחה

משקאות מוגזים עשויים לגרום לצרבות תמיד, אך במיוחד כאשר צורכים אותם במסגרת ארוחה. משקאות מוגזים ממלאים את הקיבה ומנפחים אותה עם תאי אוויר רבים שגורמים ללחץ על השריר הסוגר בין הוושט לקיבה. כמו כן עשויים משקאות מוגזים לגרום לייצור עודף של חומצות עיכול בקיבה.

 

להימנע מאכילה לילית ושכיבה לאחר ארוחות

צרבת בלילה נפוצה מאוד, ומקורה בדרך כלל היא באכילה לילית (שעתיים שלוש לפני השינה), אכילה לילית גורמת לצרבת ב 2 דרכים:

  1. בלילה מערכת העיכול פועלת לאט יותר, ולכן המזון משתהה בקיבה. בזמן הזה המזון הופך להיות חומצי והקיבה מפרישת יותר מידי מיצי עיכול.
  2. תנוחת השכיבה הופכת את הדרך של מיצי העיכול לוושט לנגישה יותר, מה שמגביר את הסיכוי לצרבת.

לכן יש להימנע מאכילה לילית. כמו כן מומלץ להגביה את הראש באמצעות כרית אחת או שתיים.

 

להימנע מפעילות ספורטיבית מיד לאחר ארוחות

פעילות ספורטיבית בחצי שעה שלאחר הארוחה עשויה לגרום לתכולת הקיבה החומצית לעלות לוושט ולצרוב אותו.

בדרך כלל פעילות ספורטיבית מעולה לחיזוק שרירי מערכת העיכול ומניעת צרבות. אך כאשר היא נעשית מיד אחרי הארוחה היא עשויה לגרום לצרבת.

על אף שעשוי להיות קשה להטמיע את השינויים האלה בארוחות שלנו, חשוב לעשות זאת על מנת למגר את הצרבות כליל.

 

לסיכום:

  • אחת הדרכים להתמודד עם צרבות היא לעשות שינויים בצורת האכילה הלקויה.
  • חשוב להקפיד על: ארוחות קטנות ותכופות, לעיסה יסודית של האוכל, הימנעות משתיית משקאות מוגזים בזמן הארוחה, הימנעות מאכילה לילית, הימנעות משכיבה לאחר ארוחות ופעילות גופנית בחצי שעה שלאחר הארוחה.

הפוסט צורת אכילה נכונה – כזאת שמונעת צרבת הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
הצרבת בוערת בכם? – תכבו אותה עם מים. https://tzarevt.co.il/%d7%94%d7%a6%d7%a8%d7%91%d7%aa-%d7%91%d7%95%d7%a2%d7%a8%d7%aa-%d7%91%d7%9b%d7%9d-%d7%aa%d7%9b%d7%91%d7%95-%d7%90%d7%95%d7%aa%d7%94-%d7%a2%d7%9d-%d7%9e%d7%99%d7%9d/ Sun, 05 Feb 2023 14:34:30 +0000 https://tzarevt.co.il/?p=203 כדי להבין איך מים עוזרים לצרבת, חשוב להבין מהי צרבת. כל ילד יודע לדקלם שהאוכל שאנו אוכלים יורד לקיבה ומתעכל שם. האוכל מתקבל בברכה בקיבה על ידי מיצים חומציים מאוד, שתפקידם לפרק את האוכל לגורמים. המיצים האלה חומציים מאוד. לצורך העניין אם תשפכו את המיצים האלה על העור החיצוני שלכם הוא פשוט ייצרב וייכווה. אבל […]

הפוסט הצרבת בוערת בכם? – תכבו אותה עם מים. הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>
כדי להבין איך מים עוזרים לצרבת, חשוב להבין מהי צרבת.

כל ילד יודע לדקלם שהאוכל שאנו אוכלים יורד לקיבה ומתעכל שם. האוכל מתקבל בברכה בקיבה על ידי מיצים חומציים מאוד, שתפקידם לפרק את האוכל לגורמים.

המיצים האלה חומציים מאוד. לצורך העניין אם תשפכו את המיצים האלה על העור החיצוני שלכם הוא פשוט ייצרב וייכווה. אבל הקיבה בנויה בצורה כזו, שהיא מסוגלת להכיל את רמת החומציות הגבוהה של המיצים הללו. הבעיה היא שהמיצים החומציים של הקיבה לא תמיד נשארים בקיבה, לעיתים הם גולשים לוושט, והוושט בניגוד לקיבה הוא נטול כל יכולת להכיל את רמת החומציות הזו ואז מה שקורה זה שהוושט נצרב/נכווה וזהו פשר תחושות הצריבה שאנחנו חווים.

בין הוושט לקיבה יש שריר שאמור למנוע את זליגת המיצים מהקיבה לוושט. השריר הזה נפתח רק כאשר מזון יורד מהוושט לקיבה ונסגר בחזרה. אך לעיתים מפאת כל מיני סיבות השריר הזה מתרופף, ואז המיצים החומציים עושים את דרכם חופשיים ומאושרים לוושט.

 

כיצד מים עוזרים להתמודדות עם צרבת?

המים הוא כידוע נוזל בריא במיוחד, שבלעדיו לא היינו מי שאנחנו. הוא בריא וחיוני לתפקוד התקין של כלל מערכות הגוף, וכמובן גם למערכת העיכול.

בין שלל מעלותיהם של המים, הם פשוט מצוינים בכיבוי שריפות. ולא רק שריפות חיצוניות של אש ממשית, אלא גם שריפות פנימיות בגוף בדמות צרבת חזקה השורפת אותנו מבפנים.

 

המים מסייעים בהעלמת הצרבת באמצעות מספר דרכים:

 

  • דילול חומצת הקיבה

כאמור מה שמייצר את הצריבה בוושט אלה מיצי הקיבה החומציים מאוד. וכאשר אנחנו צורכים מים, הם מתערבבים עם תכולת הקיבה ומדללים את חומצות הקיבה. ככל שנשתה יותר מים, כך מיצי הקיבה יהיו מדוללים יותר ומסורסים מהיכולת שלהם לצרוב את הוושט. זה לא אומר שהמיצים לא יגיעו לוושט, זה אומר שאם וכאשר הם יגיעו לשם הם לא יהיו מרוכזים מספיק בשביל לצרוב.

 

  • שיפור תפקוד מערכת העיכול

שתיית מים משפרת את תפקוד מערכת העיכול. כך שהיא מווסתת את תנועת המעיים, משחררת נפיחות ומונעת עצירות. שהם גורמים שעשויים לעודד היווצרות של צרבת.

 

  • התמודדות מיידית עם תופעות לוואי

לצרבת יש גם תופעות לוואי לא נעימות. לפעמים המיצים החומציים לא עוצרים רק בוושט, אלא הם ממהרים לעלות עד לגרון ולפה. כאשר זה קורה זה יוצר טעם ממש לא נעים בפה וגם ריח לא משהו. המיצים החומציים גם עשויים לפגוע בבריאות השיניים, מאותה סיבה שהם צורבים את הוושט, הם פוגעים בשיניים ובעצם בכל דבר שבא איתם במגע. גם עם תופעות הלוואי האלה המים עוזרים מאוד להתמודד. המים שוטפים ומנקים את הפה מהמיצים האלה, מעלימים את הטעם והריח הרע, מגינים על השיניים, ועל הדרך כאשר הם זורמים במורד הוושט הם שוטפים איתם את המיצים החומציים משם וסוחפים אותם חזרה לקיבה.

 

לא פעם שאלו אותי: 'אם המיצים החומציים נחוצים לעיכול המזון בקיבה, אז שתיית מים מרובה שמדללת אותם לא פוגעת בעיכול'?

אז זהו שלא. בתרבות האכילה של זמנינו אנחנו צורכים מזון לא ממש בריא כמו למשל מאכלים מטוגנים ושומניים, חריפים, חומציים, מזון מעובד, אלכוהול, משקאות מוגזים, קפאין ועוד כל מיני דברים המעודדים היווצרות יתר של מיצי קיבה.

מה שאומר שאצל רובנו רמת החומציות בקיבה גבוהה בהרבה ממה שהיא אמורה להיות, ולא פלא שכאשר המיצים מגיעים לוושט התוצאה היא צרבת איומה. ולכן שתייה מרובה של מים היא לא רק מומלצת אלא הכרחית לאיזון רמת החומציות בקיבה.

 

כמה מים מומלץ לצרוך למניעת צרבת?

בכל פעם שאתם מרגישים התקף צרבת גשו אל הברז ותשתו כוס או שתיים מים. וכמובן שאתם לא צריכים לחכות להתקף של צרבת כדי לשתות מים. ניתן ומומלץ לצרוך מים כטיפול מניעתי לצרבת.

כמות המים המומלצת לשתייה ביום היא כ 2 ליטר מים.

 

לסיכום:

  • צרבת היא אחת התופעות היותר מעיקות שיש. אך לא מספיק אנשים מודעים לדרך הקלה להתמודד איתה. על הצרבת ניתן להקל על ידי שתיית מים.
  • המים מדללים את רמת החומציות בקיבה ומשפרים את תפקוד מערכת העיכול וכך הם מונעים את הצרבת.

הפוסט הצרבת בוערת בכם? – תכבו אותה עם מים. הופיע לראשונה ב-מגזין צרבת.

]]>